Freelance Fridays Agenda & Tips
- Dit evenement is voorbij.
Hoe je programmeren kan en misschien wel (een beetje) moet leren
15 februari 2021 | 11:00 – 16 februari 2021 | 16:00
Zonder code en internet kan vrijwel niets meer, loopt het dagelijks leven in de soep. Maar hoe kom je er meer over te weten? Hoe kun je coderen zelf leren? Hoe kunnen we kinderen en jongeren dat leren? Zouden we daar eigenlijk allemaal iets van moeten weten?
Dit programma is onbevestigd
(4-1-2021) Deze gasten hadden we in maart 2020 willen ontvangen, maar dat ging dus helaas niet door. We houden het sindsdien op de agenda. Onder de de huidige omstandigheden wordt dit een gesprek voor onze podcast, zonder publiek.
Al doe je er verder zelf niets mee, de basale kennis kan je verder helpen. Gewoon weten wat er zoal mogelijk is, hoe code gemaakt en gebruikt wordt, hoe ontwikkelaars werken en denken.
Onderwijs en programmeren
Hakan Akkas is docent informatica aan het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam. Dat doet hij kennelijk goed, want in 2017 droegen zijn leerlingen van zijn Coder Class hem met succes voor als Amsterdams Leraar van het Jaar. Hij gaat wat vertellen over zijn manier van lesgeven en het belang van coderen en programmeren.
Hack de maatschappij
Dat werken met code een direct sociaal doel kan dienen, bewijst HackYourFuture. Mensen met beperkte toegang tot onderwijs en de arbeidsmarkt, zoals statushouders, kunnen zich aanmelden voor deze gratis programmeerschool. Tjebbe Schalij komt vertellen hoe, wat, waarom en hoe verder.
Coderen zonder opleiding
Op het Marineterrein aan de Kattenburgerstraat is Codam gevestigd, een school voor code en programmeren waarvoor geen vooropleiding vereist is. Ruben Nieuwenhuis is directeur van TechConnect en secretaris bij Codam. Zijn verhaal zal gaan over deze bijzondere onderwijsinstelling en de waarde van de opleiding.
Geef een reactie